Суроватъчен Хидролизат
Оценки за Нашето обслужване
Какво е Суроватъчен хидролизат?
Суроватъчен Хидролизат протеин е най-модерната техника за производство на млечен протеин. Така суроватъчният протеин, който познаваме под формата на WPC (Суроватъчен концентрат), преминавайки през фазата на технологична обработка, се превръща в WPI (Суроватъчен протеин изолат), продукт с много по-голямо количество протеини в сравнение с WPC (WPC съдържа ок. 80 % протеини, WPI се състои от 95-98% протеин). Но това не е краят на обработката, която може да претърпи този продукт. Последният етап е хидролизата на суроватъчен протеин, който съдържа до 100% протеини и също така е лишен от мазнини и други съставки (напр. млечни захари (лактоза), които пречат на страдащи от непоносимост към лактоза), които могат да бъдат намерени в WPC или дори WPI.
Как се прави хидролизиран суроватъчен протеин?
Както е обяснено в нашата статия, описваща подробно етапите на производство на суроватъчен протеин, протеинът преминава през различни етапи на филтриране, след като бъде извлечен от млякото. За да получите хидролизирана суроватка, всичко, което трябва да направите, е да филтрирате суроватъчния изолат чрез хидролиза. Може да звучи просто, но в действителност хидролизата е скъп процес, който увеличава крайната цена на хидролизираната суроватка. Този много напреднал процес прави възможно запазването на протеиновите вериги в добро състояние, докато ги разделя на протеинови пептиди. Тези малки молекули се усвояват много по-бързо от вашите мускули и поради тази причина хидролизираният суроватъчен протеин е предпочитан "бърз протеин" за прием веднага след тренировка.
Усвояването на Whey Protein Hydrolysate от организма
Хидролизираната суроватка е висококачествен протеин, бързо усвоим от организма. Той е в ултра-чиста форма с високо съдържание на протеини, разклонени аминокиселини (левцин, изолевцин и валин) и с ниско съдържание на въглехидрати и липиди.
В хидролизирана форма протеинът се усвоява по-бързо от всеки друг протеин на прах на пазара. Поради това е идеален продукт за консумация след тренировка, за да избегнете мускулен катаболизъм. Твърди се, че е хидролизиран, защото веригите от аминокиселини, които го съставят, са "разбити" на микрофракции, за да позволят на този протеин да се абсорбира и усвои възможно най-бързо.
Неговата бионаличност и скорост на усвояване са изключително бързи! Това е идеалният протеин за консумация след тренировка, за да започнете протеиновия синтез и мускулния анаболизъм. В допълнение, със своя ултра фин състав, той няма да ви създаде никакви проблеми с храносмилането и разреждането и дори може да се консумира преди тренировка, за да осигури количество аминокиселини на вашите мускули.
Хидролизирана суроватка за Ваши Фитнес цели
Хидролизираната суроватка е предназначена за всички хора, желаещи да развият чиста мускулна маса. Наистина, независимо дали сте в период на покачване на мускулна маса или в период на изчистване на мазнините и мускулен релеф, хидролизираната суроватка Ви Зарежда с пълната си аминограма и забележителната си чистота при постигането на вашите физически цели. Както вече сте разбрали, хидролизираният суроватъчен протеин е най-добрият протеин, който да консумирате около тренировките си. Той ще донесе всички основни хранителни вещества на вашите мускули възможно най-бързо, за да позволи тяхното развитие!
Как да разпознаете най-добрия суроватъчен хидролизат?
На първо място, обърнете внимание на маркировката. Хидролизираният протеин ще има обозначението WPH или Whey Protein Hydrolysate. Допълнителни маркировки, които ни позволяват да определим качеството му, са маркировки, например DH, което е степента на хидролиза, която ни казва за степента на разграждане на протеина от ензими и процента на хидролиза (колкото по-близо до 100, толкова по-добре, 100% е най-добра стойност в това отношение), разказвайки ни за количеството пептиди в даден продукт.
Дозировка на суроватъчен хидролизат
Количеството протеин, което имаме в диетата, се избира строго според Вашите нужди и количеството WPH също трябва да бъде избрано. Единственото нещо, което трябва да запомните е, че трябва да консумирате около 0,2 до 0,4 g протеин на килограм телесно тегло НА ПРИЕМ. По този начин, 80-килограмов мъж (приемаме, че това е чистата му телесна маса) теоретично трябва да консумира 16 до 32 грама WPH протеин след тренировка. В случая на WPC това ще бъде по-голяма стойност поради по-ниското съдържание на протеин на порция (около 80%) и трябва да бъде около 20 до 40 грама. Да не забравяме и калоричността на всеки грам протеин, която е 4 kcal за всеки грам протеин. Следователно такава порция от 30 грама ще съдържа около 120 kcal. Ако го смесите с вода.
Странични ефекти от използването на хидролизирана суроватка
Не са докладвани странични ефекти при приема на тази форма на протеин. Нещо повече, употребата му носи редица ползи, тъй като проучването показва намаляване на кръвното налягане след определен период на употреба, както и намаляване на сърдечната честота в покой в сравнение с групата респонденти, които не приемат този тип добавки . В допълнение, процесът на хидролиза, на който преминава млякото по време на производството на хидролизата, го лишава от млечни захари, което е идеално решение за хора с непоносимост към лактоза.
Основни ползи и предимства на протеин хидролизат
- Много бързо усвояване (от 15 до 30 минути)
- Влияе върху бързата регенерация след тренировка
- Разтваря се много добре
- Значително повишено съдържание на аминокиселини
- Увеличава производството на инсулин, влияе върху анаболизма и съхранението на енергия
- Идеален за хора с храносмилателни проблеми и страдащи от алергии.
За съжаление, сложният процес на производство и обработка на този вид протеин се отразява в цената: това е протеин, който се характеризира с доста висока цена в сравнение с WPC или дори WPI.
Струва ли си да инвестирате допълнителни пари в този вид фитнес добавки? Да ако се храните чисто и имате нужда от бързо действащ протеин на прах. Ако цената не Ви притеснява е най-добрия избор независимо в период на покачване на мускулна маса или релеф.