Каприлова киселина
В тази категория ще намерите най-добрите хранителни добавки Каприловата киселина . Подбрали сме продукти с Caprylic acid, които са от доказани в световен мащаб марки, както и с най-високи отзиви и положителни мнения от клиенти. Бранд Фитнес и Здраве се е погрижил да са на достъпни цени. В статията по-долу сме синтезирали полезна информация за Каприловата киселина. Какви са ползите, начин на прием, дозировки. Форми на хранителните добавки – течно и на дражета. Купи Каприловата киселина онлайн от Fitnessdobavki.bg на най-ниска цена!
Оценки за Нашето обслужване
Какво е Каприлова киселина
Каприлова киселина е вид полезна наситена мастна киселина, която има антибактериални, антивирусни, противогъбични и противовъзпалителни свойства. Намира се в лечебни храни като кокос и кокосово масло [2], краве мляко и човешка кърма. Прием на Caprylic acid е свързан с превенцията на инфекции на пикочните пътища, инфекции на пикочния мехур, Candida вирус, полово предавани болести, орални инфекции, като гингивит и много други състояния.[2.1]
Като една от трите основни мастни киселини (заедно с каприновата киселина и лауриновата киселина ), открити в кокосовото масло, каприловата киселина наскоро стана широко известна със своите противогъбични ефекти. Тя се използва ефективно, особено по отношение на поддържането на храносмилателните и репродуктивните органи - включително пикочния мехур, червата и уретра - за да функционират правилно.
Един от най-популярните начини на употреба и причина за прием на каприлова киселина е това че предотвратява гъбични инфекции. [3] Независимо дали се консумира като част от храната или се приема перорално под формата на хранителна добавка (таблетки), тя е ефективна срещу гъбички, подобни на дрожди, които могат да живеят и растат в червата.
Като наситена мастна киселина, каприловата киселина (също така понякога наричана октанова киселина) съдържа осем въглеродни атома. Това я прави средна верига мастни киселини (MCFA). Все още няма достатъчно необходими изследвания, за да се потвърди потенциалната и ефективност. Включително при употреба за борба с възпалениата, рака, свързания с възрастта когнитивен спад, включително болестта на Алцхаймер, аутизъм и проблеми с кръвообращението.
6 Предимства на каприловата киселина
1. Съдържа антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства
Като естествен имуностимулатор, каприловата киселина обикновено се използва, като съставка в локалните фунгициди, домакинските почистващи средства, парфюмите и багрилата. Като се има предвид, че всички познати кокосови масла я използват като съставка, не е изненадващо, че каприловата киселина набира собствена популярност за изцеление на тялото от вътре и от вън.
Прием на хранителна добавка с каприлова киселина, помага естествено да се намали растежа на дрождите в стомашно-чревния тракт, като същевременно помага на благоприятните бактерии да процъфтяват. В същото време, каприловата киселина е напълно естествена и не създава същите рискове, като антибиотиците или други лекарства. Докато антибиотиците могат да унищожат всички бактерии в чревната среда - както добрите, така и лошите - каприловата киселина, може действително да направи обратното. Помага да се предотврати дисбаланс, между наличието на различни бактерии.
По-високата популация от "добри бактерии" в червата повишава имунната функция и има многобройни ползи. По-ниски нива на възпаление, по-малък риск от алергии, по-добра мозъчна функция, подобрено хормонално здраве, по-нисък риск от затлъстяване и много други.
Тъй като здравето на червата е свързано с много функции в тялото, ефектите на каприловата киселина могат да помогнат за борба с главоболие, депресия, умора, диария, подуване на корема, вагинални инфекции. За да се увеличат допълнително ефектите, някои експерти също препоръчват да се приемат естествени имуномодулатори като пробиотични храни, риганово масло и добавки от рибено масло от омега-3 заедно с каприлова киселина. Така се помага на репулацията на червата със здрави бактерии, и се намалява възпалението, създава се здрава "черевно мозъчна връзка. "
2. При Борба с Кандида
Когато става дума за борбата с кандида, каприловата киселина е естествения начин да се справите с проблема. Кандида е състояние, което се появява, когато се развие прекомерна гъбична инфекция в червата. Това е много често срещан проблем, особено сред жените, и е свързано с неприятни симптоми на Candida като коремни болки, запек, умора, синдром на раздразнените черва, депресия и желание за хранене със захар и сладко.
Тъй като каприловата киселина действа като естествен агент за борба с дрождите, се смята, че тя може да проникне в клетъчните мембрани на клетките на кандида, и да ги накара да умрат. Също детоксикира храносмилателния тракт и да ускори лечебния процес.
Изследователите са открили, че каприловата киселина, приемана перорално, като хранителна добавка, бързо намалява симптомите, свързани с вирусни и гъбични инфекции като Candida и Chlamydia. В Доклад от 2001 г., публикуван в Акупунктура и Електротерапевтични изследвания се съобщава: Каприловата киселина е по-добра от гледна точка на ефикасността и по-евтина от лекарствата като Diflucan за лечение на тези инфекции. Същото проучване предполага, че най-доброто лечение за тези видове състояния е комбинация от концентрирана каприлова киселина, която се приема перорално, заедно с добавки от омега-3 рибено масло. Заедно, те действат, като силни антивирусни агенти и повишават нормалните клетъчни теломери (NCT).
3. Помага за предотвратяване и лечение на инфекции
Освен кандида, дрождите могат да причинят други видове вътрешни или външни дрождени инфекции, които се появяват на кожата, гениталиите, гъбички по пръстите на краката и навсякъде. Каприловата киселина може да помогне да се отървете от гъбични инфекции. В това число гъбички на пръстите, перорални инфекции, вагинит при жените, сърбеж при мъже и трихофития. Те могат да бъдат предотвратени или лекувани с малко или никакви странични ефекти.
4. Лекува кожни инфекции и акне
Като се има предвид колко е популярно, да се използва кокосово масло за кожата, не е изненадващо, че силните антибактериални и антимикробни ефекти на каприловата киселина са доказани в много изследвания. Тя е наистина ефективна при инфекциите, които се появяват върху кожата. Каприловата киселина заедно с нейните производни, наречени монокаприлин и натриев каприлат, са способни да се борят с бактериите. Тези бактерии живеят върху кожата и причиняват инфекции, включително Dermatophilus congolensis и акне.
Дерматофилозата е кожна болест, която може да засегне много видове домашни и диви животни, като коне и едър рогат добитък, освен при хората. Това води до бактериална инфекция, която създава болезнена суха кожа, и може да бъде доста дразнещо и неудобно подобно на екзема и акне.
Кокосово масло е най-добрият източник на естествено срещаща се каприлова киселина. И е доказано, че естествено подобрява акнето и намалява възпалението на кожата. Ето защо кокосовото масло е чудесен естествен овлажнител на кожата. Може да се използва, като допълнение към домашно приготвените лосиони, почистващ препарат за лице и балсами за бръснене. Освен това, тя има полезни свойства за подобряване на здравето на косата, когато се използва във формата на кокосово масло.
5. Помага за лечение на възпалителни храносмилателни нарушения
Средните триглицериди (MCT или MCT масло ) често се прилагат при пациенти с болест на Crohn или синдром на късото черво. Досега се знаеше малко, за ефектите на МКС и МСТ върху чревното възпаление. Но проучванията показват, че тези мастни киселини, помагат да се подтиска секрецията на възпалителните ензими и клетки. Намалявайки симптомите на Chrohn, като болка, подуване, кървене и проблеми с червата.
MCT изглежда спомагат за защита на епитела - слой на защита в червата, който действа като граница срещу множество вещества в червата, включително токсични жители и патогенни микроорганизми. При хора, които имат възпалителни състояния, при които се губи здравата бариера от слуз, включително тези с болест на Крон. Техните епителни клетки на червата отделят широк спектър от цитокини след стимулиране с провъзпалителни цитокини или бактериални продукти.
Въпреки, че точният механизъм, който води до потискане на този процес, все още не е напълно разбран. Смята се, че те помагат за инхибиране на инхибирането на възпалителен цитокинен ген и следователно за понижаване на имунния отговор на организма, който още повече влошава обвивката на червата.
6. Намалява риска от антибиотична устойчивост
Тревогите по отношение на антибиотичната резистентност в световен мащаб се повишават. Това накара здравните експерти да търсят естествени алтернативни терапевтични подходи към антибиотиците за лечение на инфекции както при хора, така и при животни.
Едно от основните опасения за използването на антибиотици за лечение на инфекции или вируси е, че повишава риска от резистентност към антибиотици във времето. Тъй като вредните патогени и бактериите в организма стават резистентни към лекарства и мутации. Ето защо трябва да се обърнем към други възможности за лечение на заболяванията. За да се избегнат възможни странични ефекти.
Известно е, че има разнообразни безопасни, естествени, свободни мастни киселини и техните моноглицеридни производни. Всички те проявяват антибактериална и антимикробна активност срещу широк спектър от микроорганизми. Включително каприлова киселина и нейните моноглицериди и монокаприлинови съединения. Те изглежда инактивират обикновени патогени на мастити, включително Streptococcus agalactiae, Streptococcus dysgalactiae, Streptococcus uberis, Staphylococcus aureus и Escherichia coli.
Едно проучване установи, че след третирането на замърсени млечни проби, както каприловата киселина, така и монокаприлинът са намалили пет вида опасни патогени , включително Е. coli, както и антибиотиците, без риск за развитие на бактериални мутации.
Най-добрите храни и хранитални добавки източници на каприлова киселина
Най-добрият източник на каприлова киселина са кокосовите орехи, особено кокосовото масло, което е чудесен начин да се получат концентрирани средноверижни мастни киселини. Други източници включват пълномаслено краве мляко, фъстъчено масло, палмово плодово масло и дори човешка кърма.
Кокосово масло е идеалният начин да се получат полезни мастни киселини като каприлова киселина. Прием от него има толкова много други ползи. Всъщност препоръчвам да консумирате кокосово масло всеки ден, ако можете!
Каприлова киселина хранителни добавки
Освен получаването на каприлова киселина от хранителни източници, добавките стават все по-широко използвани и достъпни.
Здравните специалисти препоръчват да се взема около 500-1000 милиграма, три пъти дневно под формата на капсули, за оптимални резултати.
Каприлова киселина прием
Каприловата киселина таблетки, може да бъде по-ефективна в сравнение с капировата киселина, взета в течна форма. Капсулите изглежда спомагат за бавното освобождаване на мастните киселини в кръвта. Така те ефективно да стигнат до чревния тракт, без да причиняват странични ефекти. Препоръчваната доза за лечение на дрождени инфекции (вътрешни или външни) при възрастни е 1000 до 2000 милиграма на ден. Може да се приема три пъти дневно около 30 минути преди всяко хранене.
Всеобщите мнения за каприлова киселина, е че ако не сте я приемали до сега, трябва да започнете постепенно да приемате добавката, за да предотвратите болки в стомаха. Приемането на капсула от 500 милиграма веднъж или два пъти дневно е препоръчително в началото на лечението. А след това, може да увеличавате дозата, ако се чувствате комфортно. Продължението на приема е за около три до четири месеца, докато се подобри състоянието. Смята се, че бавното увеличаване на дозата помага, за да се премахнат инфекциите ефективно. И това няма да шокира Вашия организъм и автоимунна реакция.
Каприлова киселина странични ефекти
Каприловата киселина като цяло се приема за безопасна, когато се приема под формата на таблетки и капсули. В препоръчаните дози, не се съобщава за странични ефекти. Големи количества течна каприлова киселина, смесени с други триглицериди със средна верига, причиняват стомашно-чревни проблеми при някои хора. Това не е често срещано и обикновено няма място за тревога. Трябва да се отбележи, че капсули от каприлова киселина не се препоръчват при кърмещи майки или бременни жени. Те могат да причинят гадене и да влошат съществуващите проблеми с храносмилането.[6]