Домашен сладолед с Протеин

Публикувано от Ivan 12.07.2018 0 Коментари

   Домашен протеинов сладолед

С настъпването на  топлите дни е съвсем естествено да ни се дояде сладолед. Мнозина започват да се изкушават ,да хапнат или не от това лакомство, особено ако са на нискокалорична диета.Няма причина да се колебаете дали да си позволите подобно удоволствие.Изберете вашия любим вкус протеин и следвайте стъпките по-долу,ще получите уникално вкусна и полезна смес-сладолед от протеини.

Как да си направим здравословен сладолед от протеин

Готови ли сте да получите вашия сладолед от протеин?

 

    Минах през много изпитания и грешки с моя айс крем протеин, но в крайна сметка стигнах до това, което не е толкова далеч от любимия ми сладолед. Рецептата за сладолед с протеин, е проста и изисква само три съставки. Но най-добрата част е, че тя не изисква машина за сладолед.Просто си го пригответе сами Избирате си любим вкус от :  

   Избора на протеин и вкус е ваш ,в рецептата по-долу за протеинов сладолед, сме избрали суроватъчен протеин.Тази рецепта работи добре също и с казеин или протеинови матрици - това прави сладоледа дори кремообразен! Ако използвате други видове протеини, може да се наложи да добавите няколко супени лъжици мляко към сместа, ако е прекалено гъста!Има и едно ново предложение от отбора на Scitec - protein ice cream , което е готова смес за протеинов сладолед.

Състав и начин на приготвяне сладолед от протеин

 

 

 

Хранителни стойности в рецепта за протеинов сладолед

 

Продукти

протеин

мазнини

въгл.

калории

Протеин 50гр

4013180
Банани 1 бр-100гр

1,1

0,2

21

92

Извара обезмаслена  300гр.

52

2

6

250

 

  • С помощта на кухненски робот, ръчен пасатор или миксер, смесете всички съставки заедно. Не използвайте  лъжица, защото целта е да се получи кремообразна смес, не бучки.
  • Сместа се поставя в контейнер  и го вкарвате във фризера за един час.
  • След един час, извадете съда за да се уверите, че сме замръзва равномерно. 
  • Поставете контейнера обратно във фризера. Изчакайте още един час, преди да го извадете и сложите в друг съд.
  • Повторете стъпки три и четири пъти, докато сладоледа е добре замръзнал и готов да се яде с удоволствие

Източник: Fhl.bg