Витамин Б17
Витамин Б17
Витамин Б17, известен също като амигдалозид или лаетрил, е открит за първи път в началото на XIX век. Той е един от най-добрите естествени съюзници в борбата с рак. Създаден чрез обработката на семена от много плодове, основно кайсия. Този витамин има ензим, който взаимодейства с раковите клетки в тялото и активно се бори срещу тях. В съчетание със здравословна диета и подходяща медицинска помощ е възможно да се постави солидна основа против това смъртоносно заболяване.
Лечение за Рак ?
Витамин Б17 се разделя на три взаимосвързани елемента : глюкоза, бензалдехид и циановодород. Всъщност раковите клетки съдържат голямо количество ензим, наречен бета-глюкозидаза. Витамин Б17 действа по следния начин:
- 1) Първо освобождава циановодорода и бензалдехида в организма.
- 2) Двете молекули действат заедно, за да унищожат раковите клетки.
При ниски дози, циановодород и бензалдехид са безопасни за здрави клетки в тялото. Според мнозина Витамин В17 може е една от най-естествените противоракови терапии. Също така трябва да сте сигурни, че приемате достатъчно цинк, в противен случай витамин B17 няма да се абсорбира изцяло. В допълнение, резултатите ви ще бъдат по-ефективни, ако този витамин се приема с други хранителни вещества като витамин С, други витамини В, витамин А, манган, магнезий и селен. Повечето здравни специалисти, които предписват този витамин, ще го направят във връзка с програма, която се фокусира върху по-балансирана диета, витаминен комплекс, минерали, ензими и есенциални мастни киселини. Препоръчва се да не се консумира соя в тази диета, защото намалява абсорбцията на някои минерали като калций, магнезий, мед, желязо и цинк.
Ползи на Витамин Б17 и как да си го набавим ?
Сред ползите на този витамин са:
- Подобряват цялостното състояние на пациенти с рак
- Действа като превантивна мярка против рака
- Инхибира туморния растеж
Най-големият източник на витамин В17 се намира в кайсиевите ядки (костилки). Среща в зърната на прасковите, черешите, ябълките, сливите, нектарините, както и в кашу. Препоръчително е да не се ядат повече от две кайсиеви костилки на ден, за да се избегне рискът от предозиране. Поради горчивия вкус на кайсиевите ядки е най-удобно да приемате витамин б17 под формата на хранителна добавка.