Бадемово масло
В тази категория ще намерите най-добрите хранителни добавки Бадемово масло . Подбрали сме продукти с Almond butte, които са от доказани в световен мащаб марки, както и с най-високи отзиви и положителни мнения от клиенти. Бранд Фитнес и Здраве се е погрижил да са на достъпни цени. В статията по-долу сме синтезирали полезна информация за Бадемово масло. Какви са ползите, начин на прием, дозировки. Форми на хранителните добавки – масло в кутии по 250 и 500 грама. Купи Бадемово масло онлайн от Fitnessdobavki.bg на най-ниска цена!
Оценки за Нашето обслужване
Какви са ползите от Бадемово масло
Ползите от бадемите са известни от хиляди години. Многобройни научни изследвания сега ги потвърждават. Консумирането на шепа бадеми на ден е истински тласък за запазване на здравето и запазване на фигурата. Защо ? Какво прави бадемите и в нашия случай бадемово масло, толкова полезно и търсено?
Здравословна и пълноценна закуска
Бадемовото масло се смята за една изключитлно здравословна и пълноценна закуска. Съдържащи високи нива на витамин Е, калций и протеини, както и магнезий, калий, цинк и желязо, с мононенаситени мазнини и понижаващи холестерола фитохимикали. Almond butter е подходящо при диети за отслабване и изчистване на мазнините.
При диети за отслабване
Бадеми и сърдечно-съдово здраве
Това е основната полза от бадемите за здравето, поне най-научно документирана. "Редовната им консумация е от полза при първичната и вторичната профилактика на сърдечно-съдови заболявания ". Много фактори увеличават риска от развитие на тези заболявания. Бадемите помагат за намаляване на няколко от тези рискови фактори - лошия холестерол ! Доказано е че те спомагат за понижаване на нивото на лошия холестерол в кръвта ( LDL-холестерол , който е вреден за артериите), като същевременно запазват нивото на добрия холестерол ( HDL-холестерол). Освен това, "Витамин Е намалява окисляването на лошия холестерол, когато е в излишък.
Бадеми и диабет
Ниското им съдържание на захар, както и високото съдържание на фибри правят бадемите храна с нисък гликемичен индекс (тоест, консумацията им не увеличава количеството на кръвната глюкоза или гликемията ). „Те дори помагат за намаляване на гликемичния индекс на хранене“. Това качество е от полза за всички хора с диабет .
Консумацията на бадеми и инсулинова резистентност.
Те стигат до заключението, че има редуциращ ефект на инсулиновата резистентност и на нивото на гликирания хемоглобин в кръвта (хемоглобин, свързан със захар и следователно маркер на гликемия). Редовната консумация на бадеми може да повиши инсулиновата чувствителност при хора с преддиабет. Яденето на бадеми на закуска помага за стабилизиране на нивата на кръвната захар през по-голямата част от деня.
Други предимства: мозък храносмилане …
Правят се много изследвания, за да се докажат други ползи от бадемите. По отношение на когнитивните функции например: ако е известно, че интересът на ядките поддържа паметта и здравето на мозъка ни , в момента изследователите разглеждат много специфичните ползи от бадемите и тяхната роля в предаването на нервите. В момента британски учени изследват ефектите от консумирането на бадеми върху здравето на червата и микробиотата . Резултатите от тях могат да представляват основен интерес за хората с чревни разстройства или заболявания.