Ликопен

Ликопен

Ликопен хранителни добавки на най-ниски цениКакво е Ликопен?

Ликопенът е естествен пигмент, който придава на плодовете и зеленчуците червения цвят. Той е от семейството на каротеноиди. Ликопен се съдържа в доматите, дините, розовите грейпфрути, кайсиите и розовите гуави.  85% от хранителния ликопен идва от доматени продукти като доматен сок. Една чаша (240 ml) доматен сок осигурява около 23 mg от ценния антиоксидант. Обработката на сурови домати с помощта на топлина (като приготвяне на доматен сок, доматено пюре или кетчуп) всъщност превръща ликопена в суровия продукт в по-лесна за усвояване от организма форма. Като хранителна добавка е също толкова лесен за използване, както ликопенът, който се намира в храната.

 

Основни ползи от Ликопен


Хората приемат ликопен като хранителна добавка за предотвратяване на сърдечни заболявания, "втвърдяване на артериите" (атеросклероза) той пречи на съсирването на кръвта и образуването на тромби. Помага също и при рак на простатата, гърдата, белия дроб, пикочния мехур, яйчниците, дебелото черво и панкреаса. Антиоксидантът се използва и за лечение на инфекция с човешки папиломен вирус (HPV), който е водещата причина за рак на матката. Някои хора също използват, като хранителна добавка за катаракта и астма.

 

Ефектът на Lycopene върху здравето

Многобройни научни изследвания показват значителната роля на ликопен за предотвратяване на рак. Мощният каротин не само помага за предотвратяване на рак, но също така подпомага лечението му.  В друго проучване на пациенти с рак на простатата, изследователите установяват, че след 3 седмици приемане на хранителна добавка Lycopene, размерът на простатната жлеза намалява при 80% от мъжете.

 

Lycopene също трябва да присъства в диетите на жените. Това е особено важно при профилактиката на менопаузалните заболявания. Научните изследвания показват, че каротеноидите увеличават минералната плътност на костната тъкан, като по този начин помагат за предотвратяване на остеопороза. Доказано е също така, че консумирането на богати на ликопен храни до пет пъти намалява риска от развитие на рак на маточната шийка.

 

Храни източници на ликопен

Най-богатите източници на Licopene са доматите и червените плодове - вкл. диня, папая, червен грейпфрут или шипки. Трябва обаче да се помни, че подобно на витамини А, D, Е и бета-каротин, това съединение се усвоява по-добре, когато се комбинира с мазнини, така че ще спечелите от консумацията на преработени домати, а не сурови. 100 g пресни зеленчуци съдържат около 20 mg Licopene, докато доматената паста съдържа до 150 mg. За да осигури на тялото възможно най-много от този ценен антиоксидант от домати, можете да приготвите сос, паста, плънка или супа. 

Haya Labs Lycopene

Ликопен – Най-доброто природно средство срещу кръвосъсирванеЛикопенът действа като се трансп..

29.00 лв. Без данък 29.00 лв.

Now Foods Lycopene 10 mg

Now Foods Lycopene 10 mg – Как действа Ликопенът действа като се транспортира през тялото чр..

60.00 лв. 52.80 лв. Без данък 52.80 лв.